? Crne Lokve

kocerin.info

sirokibrijeg.ba

kocerin.ba

vladazzh.com

www.medjugorje.hr

sirokibrig.com

jabuka.tv

hercegbosna.org

hrvatibh.com

domovinskirat.hr

abcportal.info

pobijeni.info

franjevci-siroki-brijeg.info

hrsvijet.net

- Donacije za asfaltiranje ceste Crne Lokve-Rujan

- Radovi pripreme za asfaltiranje ceste (sječa šume)

- Ugovor s Državnim uredom za Hrvate izvan RH

- Izgradnja ceste Crne Lokve Rujan 1997. Foto

- Foto - nasipanje tampona prije asfaltiranja

- Foto- asfaltiranje ceste 1. faza  listopad 2018.

- Foto betoniranja rubova uz asfalt studeni 2018.

- Vitez potpisivanje ugovora i svečanost 31.8.2018. nastup benda mladih iz Crnih lokava

 

 

Poštovani,

            udruga „Crnolokvani“ u suradnji s MZ Crne Lokve pokrenula je projekt asfaltiranja makadamske ceste Crne Lokve - Rujan u dužini 7000 m i širine 3 m.

U tu svrhu udruga „Crnolokvani“ dobila je financijsku potporu Središnjeg državnog ureda Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH u iznosu od 200.000 HRK.

Stoga, pozivamo sve koji mogu da financijski pomognu  realizaciju projekta asfaltiranja navedene ceste.

Budući da asfaltiranje ove makadamska ceste sela Crne Lokve i Rujan izlaze iz prometne izoliranosti, a cesta alternativno povezuje Široki Brijeg i Posušje u ruralnom dijelu županije Zapadnohercegovačke, smatramo da je ovaj projekt iznimno važan za našu lokalnu zajednicu i šire.

Navedenom se cestom najviše koriste mještani sela Crne Lokve, Rujan i Kočerin te drugi prolaznici (lovci, izletnici, biciklisti i sl.), a povremeno  tvrtke koje djeluju u selu Crne Lokve: Rudnici boksita, Kamenolom, Farma koza Muša i dr.

S obzirom na to da su naše ruralne sredine na većem udaru iseljavanja i izumiranja od ostalih dijelova naše županije, realizacijom ovog projekta naša dva sela oživjela bi kvalitetan i vrijedan prostor za ugodno življenje čime bi ostao nastanjen još jedan dio hrvatskog prostora.  

Nadamo se da ćemo potporom dobrih ljudi, potporom Vlade Republike Hrvatske, Županije Zapadnohercegovačke, Grada Širokog Brijega te ostalih institucija, tvrtki i pojedinaca navedeni projekt završiti u iduće 3 godine na zadovoljstvo svih.

U nadi svekolike pomoći za završetak ovog projekta unaprijed se zahvaljujemo svim donatorima, a u daljnjem radu i djelovanju želimo vam puno uspjeha uz obilje dobrog zdravlja i Božjeg blagoslova.

 

Bog ljubi vesela darivatelja !!! 

 

S poštovanjem,