? Crne Lokve

kocerin.info

sirokibrijeg.ba

kocerin.ba

vladazzh.com

www.medjugorje.hr

sirokibrig.com

jabuka.tv

hercegbosna.org

hrvatibh.com

domovinskirat.hr

abcportal.info

pobijeni.info

franjevci-siroki-brijeg.info

hrsvijet.net

  HUMANITARNA AKCIJA-Poziv svim ljudima dobre volje da pomognu

 

POMOZIMO MARKU DA SE PROBUDI IZ KOME

 

MARKO JE DEČKO KOJI JE PAO U KOMU

MOŽEMO POMOĆI

POKAŽIMO SVOJU LJUDSKU STRANU-SAD JE VRIJEME ZA TO

                  Dovoljan je samo jedan jedini trenutak da se čovjeku promijeni život iz temelja. Sve što je planirao, sve o čemu je maštao postaje nevažno, pada u drugi plan. Predstoji samo jedna borba, borba za zdravlje, za život. Obitelj Ante (pok. Martina) Galić koji je rođen u Crnim Lokvama i Zdravke (pok.Jage Jerkića) rođ. Hrkać iz Izbična, roditelji troje djece koji idu u školu, žive u Mostaru i predstoji im upravo takva jedna borba.

               Njihovom sinu Marku odličnom učeniku trećeg razreda Gimnazije fra Grge Martića u Mostaru, dana 07.3.2012. godine, na satu tjelesnog odgoja, iz još neutvrđenih razloga, došlo je do zatajenja rada njegova srca, Marko se onesvjestio, uslijed čega je mozak ostao bez kisika. Od tada se Marko nalazi u stanju duboke kome i ležao je puna dva mjeseca na Odjelu Intezivne njege u KBC Mostar.

               Tražeći način za pomoć svom sinu, roditelji saznaju za metodu električne simulacije dubokih jezgri mozga, te šalju nalaze n/r prof. Dr. Darko Chudy, pročelniku Odjela za neurokirurgiju KB Dubrava u Zagrebu i neurologu i neurofiziologu prof.dr. Vedranu Delatisu, profesoru na Medicinskom fakultetu u Splitu, ujedno i osnivaču i voditelju tamošnjeg labalatorija za humanu eksperimentalnu neurofiziologiju. Metoda električne simulacije dubokih jezgri mozga je metoda gdje se u parafascikularnu jezgru u talamus mozga, uvodi elektroda koja pobuđuje rad tog dijela mozga koji je odgovoran za budnost i svijest.

            Bolesnik je zaprimljen na kliniku u Zagreb 07.5.2012. godine, gdje mu je prof.dr Chudy ugradio elektrosimulator, uređaj sličan onomu za simulaciju srca. Žice uređaja pod kožom na trbuhu vode do elektroda koje su usađene u duboke dijelove mozga odgovorne za budnost.

Sam uređaj za elektrosimulaciju stoji 15.000 EUR, a hospitalizacija i operativni zahvat cca 100.000 KN. To zajedno iznosi cca 60.000 KM (30.000 EUR). Dio troškova snosi Zavod. Neurosimulator se nosi do potpunog oporavka. Za povratak govorne i ostalih funkcija, trebat će dugotrajno liječenje i velika pomoć fizijatara, logopeda i drugog medicinskog osoblja u TOPLICAMA, za koje treba i dodatna sredstva.

 Primoran je ostaviti po strani svoju školu. Mora se boriti za život. Roditelji mu pružaju svu ljubav i snagu, ali borba je teška. Za njegovo liječenje potrebna su novčana sredstva koja obitelj nije u stanju sama osigurati. Prognoze liječnika kažu kako će proces u TOPLICAMA trajati i više godina, za što su potrebna velika novčana sredstva, cca 5000 EUR mjesečno, a plaća koju Obitelj ostvaruje mjesečno je oko 2.000 KM.

 Teško su se odlučili na korak da traže pomoć od dobrih ljudi, svojih prijatelja, poznanika i susjeda, ali i nepoznatih osoba.

            

            Molimo sve Vas koji dođete do ove informacije da, ukoliko ste u mogućnosti i imate želju i razumjevanje, da im pomognete novčano, izdvojivši sredstva u Vašem poduzeću, ustanovi ili Vaša osobna sredstva, te da im ista uplatite na račun broj:

338 100 25111583 32 kod UniCredit banke d.d. Mostar  ili devizni račun broj IBAN BA39 338 100 40059871 14 poziv na broj 45 324 92620 1.

 Za uplate iz Hrvatske: ZAGREBAČKA BANKA UniCredit Group Paromlinska 2.

10 000 – ZAGREB HRVATSKA

Broj tekućeg računa: 2360000-3239328179

-Svrha uplate: HUMANITARNA POMOĆ ZA LIJEČENJE SINA MARKA

Otac: Ante (Martina) Galić - Ilićka br.617 - 88000 Mostar, BiH  mob.063/315580

Pomozimo Marku. Pomozimo, i vratimo mu osmijeh na lice, pomozimo da ponovo prohoda i progovori. Pomozimo da se vrati u školu. I njegovi prijatelji su tužni, čekaju da pobijedi bolest i da se vrati u školu.

Uključimo Marka u naše molitve Bogu za njegovo ozdravljenje !  

 

 

 

PRILOG: - Otpusno pismo KB Dubrava Zagreb,

                    Od 17.7.2012. godine.

 

 

Srednjoškolcu u Mostaru pozlilo na satu tjelesnog odgoja

M.M.
Srijeda, 7. ožujka 2012. 17:07
Bljesak.info

Vozilom Hitne pomoći jutros je u Centar urgentne medicine Kliničke bolnice Mostar dovezen mlađi pacijent, školskog uzrasta.

Kako su za Bljesak.info rekli iz Ureda za odnose s javnošću KB Mostar u CUM je primljen M.G. (1994.), te je odmah prebačen na Odjel za intenzivnu skrb reanimaciju i anesteziju gdje se i sada nalazi.

Neslužbeno doznajemo da je učeniku jedne srednje škole tijekom sata tjelesnog odgoja pozlilo, nakon čega je pozvana Hitna pomoć.